Belakangan ini, banyak rekaan kek menarik yang menjadi pilihan ramai untuk membuat kejvtan kepada orang yang tersayang. Antara rekaan kek yang popular adalah kek ‘tarik duit’.

Buat anda yang tidak tahu, kek tarik duit adalah sebuah kek yang direka dengan unik kerana disertakan dengan sejumlah wang di dalamnya. Di atas kek pula, terdapat sebuah lubang kecil yang membolehkan anda menarik wang tersebut.


Dalam satu kejadian, seorang penjual kek ada berkongsikan perbualannya bersama pelanggan yang mahu membeli kek tarik duit ini.

Pada mulanya, pelanggan tersebut menyatakan hasratnya untuk membeli kek tarik duit ini dan bertanyakan harga kek tersebut. Pelanggan itu kemudiannya menyatakan hasratnya yang mahu menyertakan wang RM1,000 ke dalam kek itu.

Situasi menjadi sedikit aneh apabila pelanggan tersebut terkejut kerana jumlah harga yang perlu dibayarnya adalah RM1,230. Dia beranggapan pelanggan hanya perlu membayar RM230 untuk kek tersebut, dan RM1,00 itu akan ditanggung oleh penjual.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Shopee Malaysia (@shopee_my)

Tangkap layar perbualan ini tersebar luas di media sosial sehingga mendapat perhatian warganet. Turut tidak terkecuali, Shopee turut memuat naik hantaran di Instagram berkenaan isu kek tarik duit ini.

Ketika artikel ini ditulis, hantaran tersebut sudahpun mencecah lebih 10,000 perkongsian dan 2,000 komen daripada warganet. Apa pendapat anda tentang isu ini?

Komen Netizen:

Sumber: Lobak Merah