Ciuman terakhir abi dan umi buat anak syurga, tenanglah di sana Khaleel Islam

Seorang bayi lelaki berusia 14 bulan terj4tuh dari katil ketika berada di rumah pengasuhnya sehingga menyebabkan m4ngs4 mengalami pend4rah4n dan ret4k tul4ng kepala.


Ketua p0lis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah berkata, mangsa sebelum itu dihantar oleh bapanya ke rumah pengasuh berusia 24 tahun berkenaan di Paka pada jam 10.15 pagi.

Bagaimanapun, bapa m4ngs4 kemudian menerima panggilan daripada isterinya yang memaklumkan anak mereka mengalami keced3raan di rumah pengasuh dan terus bergegas ke rumah pengasuh.

Sebaik tiba pada jam 10.30 pagi, lelaki berusia 30 tahun itu mendapati anaknya dalam keadaan lemah dan tidak sedarkan diri lalu membawanya ke Klinik k3sihatan Paka.

M4ngsa diberi bantuan alat pernafasan yang kemudian mengarahkan m4ngsa dibawa ke h0sp1tal Dungun dan dirujuk ke Jabatan Kecem4san dan Tr4uma h0sp1tal Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu pada jam 5 petang.

Pemeriksaan awal tidak menemui sebarang keced3raan fizikal, namun imbasan CT Scan mendapati m4ngsa mengalami pend4rah4n di ubun kepala dan keret4kan di bahagian belakang tul4ng kepala.

Suspek memaklumkan m4ngsa terj4tuh secara terlentang dari katil dengan kepalanya terhent4k di lantai ketika bermain.

Ahad malam, mangsa dilaporkan men1ngg4l dunia. M4ngsa menghembvskan nafas terakhir di ICU Kanak-Kanak pada jam 10 malam.

Sumber: pa.ma