Anak Kecil Melawat Pusara Arwah Papa Sambil Bawa Piala Sempat Bersembang

 Add Me  Follow Me  Follow Me  Follow Me

Menerusi video yang dikongsikan seorang pengguna TikT0k iaitu Ustazah Nurul memap4rkan anak sulungnya, Aisyah sangat teruja untuk menziarahi pus4ra bapa tercinta sambil membawa beberapa buah piala anugerah kecemerlangan yang diperolehnya. Menurut Ustazah Nurul, Aisyah mahu berkongsi kegembiraan dan kejayaannya bersama arwah.

Tak dapat digambarkan betapa per1tnya hati kanak-kanak perempuan ini apabila terpaksa menanggvng rindu selepas keh1langan bapa tercinta. Bayangkan kanak-kanak lain di usianya mendapat kasih sayang seorang bapa tetapi berbeza pula dengan nas1b anak kecil ini.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Lebih meruntvn hati apabila melihat Aisyah bersemangat menceritakan kepada bapa tercinta tentang kemenangan termasuk hadiah-hadiah yang diperolehinya.

Ya Allah, anak dapat anugerah bersemangat nak tunjuk dekat arw4h papa. Semoga kvat nak. Dah cakap tak el0k bawa masuk sini, anak nak juga tunjuk semua anugerah dekat papa dia. Ya Allah, lulvh hati mama.

Assalamualaikum papa, Aisyah datang ni. Papa Aisyah nak cakap, papa Aisyah ada banyak hadiah. Ada piala, ada beg, buku, pensel. Papa jangan lupa doakan Aisyah ya jadi pandai, jadi bijak, jadi anak yang solehah. Aisyah sayang papa, Aisyah rindu papa.

Vide0 yang dikongsikan Ustazah Nurul telah mendapat lebih daripada 200k tontonan dan kebanyakan net1zen mengakui seb4k selepas menonton vide0 tersebut. Malah, mereka juga sempat memberikan kata-kata semangat kepada Ustazah Nurul dan anaknya supaya diberi ketab4han dalam mengharungi kehidupan mendatang. Bukan itu sahaja, mereka juga meny1fatkan Ustazah Nurul sebagai seorang wanita yang cek4l kerana mampu membesarkan anak dengan penuh kasih sayang meskipun t4npa suami disisi.

Menerusi vide0 lain kelihatan anak kecil ini berkesempatan menit1pkan doa buat arw4h bapa tercinta. Dalam doa tersebut, Aisyah sempat menyedekahkan surah Al-Fatihah buat arwah dan berharap agar arw4h bapanya ditempatkan di dalam syurga.

Sumber: Ohbulan via mStar / Mafemale