Hari pertama ke tadika, kanak2 minta singgah pusara ibu lepas habis sekolah

 Add Me  Follow Me  Follow Me  Follow Me

Selain daripada anak-anak yang berasa teruja, ibu bapa turut sama berdebar melihat zuriat mereka melangkah masuk ke sekolah buat kali pertama.

Semalam bermulanya sesi persekolah baru untuk penggal ini. Pelbagai drama dapat dilihat terutamanya mereka yang pertama kali menjejakkan kaki di sekolah.

Nak jengah pusara ibu lepas habis sekolah

Menurut sweetiepi418, ibu kepada kanak-kanak tersebut sudah meninggal dunia dan hanya bapa serta ibu saudaranya sahaja yang mengalas tanggungjawab menghantarnya ke sekolah.


Hal ini lain pula ceritanya dengan perkongsian seorang pengguna TikTok dikenali sebagai sweetiepi418 apabila berkongsi momen hiba berkaitan anak buahnya yang kali pertama hadir ke sekolah tadika.

Video: https://www.tiktok.com/@sweetiepi418/video/7077345797783719195

Janji tak nangis dekat sekolah

Disebabkan dia tidak menangis sewaktu di sekolah, mereka telah menunaikan janji untuk sama-sama ke tanah perkuburan.

Apa yang menyedihkan adalah permintaannya anak buah kepada pengguna Tiktok itu yang mahu ke pusara ibunya selepas habis sesi persekolahan kerana mahu memberitahu yang dia sudah masuk ke sekolah.

Video: https://www.tiktok.com/@sweetiepi418/video/707745937946483433

Kecil2 sudah kehilangan orang tersayang

Namun begitu, mereka juga sempat menitipkan doa agar kanak-kanak perempuan itu membesar menjadi anak yang solehah serta mampu membanggakan orang tua.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan mengakui sebak melihat situasi berkenaan kerana memang sukar bagi seorang anak kecil perlu berdikari tanpa kehadiran seorang ibu.

Sumber: TikTok sweetiepi418